Fri frakt over 500,-

Lukk

Om Rauma Garn

For oss på Rauma handler det om å vekke skaperglede og å inspirere til kreativitet. Og om lokal bærekraftig produksjon og om å belønne godt håndarbeid med god garnkvalitet!

Rauma Garn leverer et bredt utvalg garnkvaliteter til mer enn 300 garnbutikker over hele landet.

I sortimentet vårt finner du kvaliteter i merinoull, alpakka, lin, bomull, mohair og silke, samt mange spennende effektgarn. Men det vi er aller mest stolte av, er garnet som vi spinner selv på fabrikken vår – i 100% norsk ull. Blant våre garn finner du noe for en hver smak, og helt sikkert et garn som passer til ditt prosjekt!

Rauma Garn er en del av Rauma Ullvarefabrikk, i likhet med Rauma Collection og Røros Tweed.

Garnfabrikken ligger på Veblungsnes i Romsdalen. Her har vi spunnet garn helt siden 1927. Alle prosesser foregår under ett tak og vi kontrollerer kvaliteten i alle ledd: ullblanding, karding, spinning, tvinning, hesping, farging og nøsting. Vi vet at hvert ledd i verdikjeden er avgjørende for kvaliteten på sluttproduktet.

639 A7918

Norsk Ull

Vi er spesielt glade i den norske ulla. Det som kjennetegner den, er først og fremst spenst og elastisitet. Vi spinner den som kardegarn, som blir fantastisk lett og luftig. Plaggene får den perfekte balanse mellom funksjonalitet og komfort - de blir lette, varme og slitestereke.

Norsk ull er blant verdens mest miljøvennlige tekstilfibere. Produksjon av norsk ull overgår vanlig bærekraftstenkning når det gjelder å minimere miljøbelastningen gjennom hele livsløpet til produktet. Ulla vi bruker i vår produksjon er SVANEMERKET.

Img 3431

Vår historie

Rauma Ullvarefabrikk AS ligger ved utløpet av Rauma elv på Veblungsnes. Starten i 1927 var noen enkle tekstilmaskiner i en eldre sjøbu og tre ansatte. Bedriften gjennomgikk frem til siste krig flere utviklingsfaser, for så å bli bombet og totalt slettet med jorden under 2. verdenskrig. Ny fabrikk ble umiddelbart reist.

På slutten av 1970-tallet ble det satt opp ny fabrikkbygning som ga plass til et helt nytt og moderne produksjonsanlegg.

I 1968 overtok Rauma Ullvarefabrikk Røros Tweed. Med denne overtagelsen ble all garnproduksjon samlokalisert på Rauma, og Røros Tweed ble utviklet til en moderne veveribedrift. Hovedproduktene der er i dag pledd og puter.