Fri frakt over 500,-

Lukk

Om Rauma Garn

Rauma Ullvarefabrikk ligger i Romsdalen

Her, blant høye fjell og en vakker fjord, har vi spunnet kvalitetsgarn siden 1927. Vi brenner for lokal og bærekraftig produksjon, strikketradisjon og historieformidling.

Rauma Ullvarefabrikk er i dag en av få ullvarefabrikker som leverer norsk ullgarn produsert i Norge. Det er vi stolte av!

639 A5472

Fabrikken vår ligger den dag i dag i vakre Rauma omkranset av høye fjell og flott natur ved elveutløpet av Rauma elv på Veblungsnes.

Rauma Ullvarefabrikk er den dag i dag en familiebedrift. Historien vår startet da den 25 år gamle Erling Digernes overtok driften av en liten ullvarefabrikk i ei sjøbu på Veblungsnes i Rauma for snart 100 år siden. Den gang hadde fabrikken kun tre ansatte, helt enkle maskiner, og jobben bestod av mye manuelt arbeid. I dag drives selskapet av tredje generasjon Digernes.

Mye har skjedd siden starten i sjøbua ytterst på Veblungsnes. Nye bygg og maskiner har kommet til, men den dag i dag kan man se spor av hvordan fabrikken så ut i sine tidligere dager.

Skjermbilde 2022 08 23 kl 10 26 22

I dag leverer vi garnkvaliteter til mer enn 300 garnbutikker i inn- og utland. I sortimentet vårt finner du kvaliteter i merinoull, alpakka, lin, bomull, mohair og silke, samt mange spennende effektgarn. Men det vi er aller mest stolte av, er garnet som vi spinner selv på fabrikken vår – i 100% norsk ull. Blant våre garn finner du noe for en hver smak, og helt sikkert et garn som passer til ditt prosjekt!

639 A3759

Norsk Ull

Vi er spesielt glade i den norske ulla. Det som kjennetegner den, er først og fremst spenst og elastisitet. Vi spinner den som kardegarn, som blir fantastisk lett og luftig. Plaggene får den perfekte balanse mellom funksjonalitet og komfort - de blir lette, varme og slitestereke.

Norsk ull er blant verdens mest miljøvennlige tekstilfibere. Produksjon av norsk ull overgår vanlig bærekraftstenkning når det gjelder å minimere miljøbelastningen gjennom hele livsløpet til produktet. Ulla vi bruker i vår produksjon er SVANEMERKET.